Η ρεβιθοσαλάτα σερβίρετε μαζί με ψάρι τηγανητό, ψητό ή βραστό, καθώς και με κοτόπουλο. Είναι πλούσια σε σίδηρο και κάνει πολύ καλό για την ρύθμιση της χοληστερίνης καθώς περιέχει ταχίνι και σκόρδο.
Συστατικά:
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 1 1/2 λεμόνι στημένο
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλίτσα του γλυκού αλάτι
- 1 ποτηράκι του καφέ ζουμί από τα ρεβίθια.
- 1 με δύο κουταλιές λάδι προαιρετικά
Οδηγίες:
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ, την άλλη μέρα το πρωί τα βάζουμε στην χύτρα για 30′ (να βράσουν καλά μόνο με νερό).
- Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο ζουμί σε ένα ποτήρι.
- Τα βάζουμε μέσα στο μούλτι (κάτω κάτω στο μούλτι βάζουμε τα σκόρδα) και προσθέτουμε όλα τα υλικά τα χτυπάμε για 3′ λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα, ανοίγουμε και τα δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.