Η συμμετοχή της Έλενας Κατσαρού στον διαγωνισμό «Συνταγές της τελευταίας στιγμής».
- 1 κιλό κυδώνια, πολύ καλά πλυμένα*
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1/4 φλιζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε καρεδάκια
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 ντομάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
- 4 φέτες ψωμί, ψητές στη σχάρα ή στο γκριλ
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό
- αλάτι (αν χρειαστεί)
Διαδικασία Ρίχνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και στη στη συνέχεια προσθέτουμε τα κυδώνια. Τα ανακατεύουμε μερικές φορές και και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το κρασί και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, κάνουμε ένα καλό, τελευταίο ανακάτεμα και βάζουμε τα κυδώνια σε μια πιατέλα (μόνον όσα έχουν ανοίξει). Ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό και συνοδεύουμε με το ψημένο ψωμί.