- 1 κιλό όστρακα (Γυαλιστερές, κυδώνια, βόνγκολες, μύδια)
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 3 δαφνόφυλλα
- 350 ml. λευκό ξηρό κρασί
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Υλικά
- σκόρδο –
- ελαιόλαδο –
- λευκό κρασί –
- δάφνη –
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρασί με τη δάφνη σ’ ένα βαθύ τηγάνι να πάρει βράση. Πλένουμε το κεφάλι το σκόρδο και το κόβουμε στη μέση μ’ ένα μαχαίρι οριζόντια σε 2 κομμάτια. Το βάζουμε στο κρασί.
Ρίχνουμε μέσα τα όστρακα, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα και είναι έτοιμα! Εναλλακτικά τα ρίχνουμε πάνω σε φρεσκοβρασμένα ζυμαρικά ή τα απολαμβάνουμε βουτώντας φρέσκο ψωμάκι στο πεντανόστιμο ζουμάκι τους.
Καλή σας όρεξη!