To ρακόμελο είναι μια αγαπημένη γεύση των Ελλήνων, όμως ξέρετε πως κάνει καλό στην υγεία μας;
Η τσικουδιά, προϊόν μονής απόσταξης από τα στράφυλλα, είναι ιδιαίτερα χωνευτική, ειδικά μετά από ένα πλούσιο σε λιπαρά γεύμα, αλλά και εφόσον ζεσταθεί προσφέρει άμεση ανακούφιση στον πονόλαιμο, καταπραΰνοντας τα κρυολογήματα!
Το μέλι από την άλλη περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις και έχουν και πολύ ισχυρή αντικαρκινική δράση. Προστατεύει από το έλκος και ανακουφίζει από τον έντονο βήχα και το πόνο του λαιμού.
Ποια είναι όμως η συνταγή για το εξαιρετικό αυτό ποτό;
– 100ml τσικουδιά
– 35 γραμ. μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο, δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
– 2 ξυλάκια κανέλας
– 3-4 γαρίφαλα (καρφάκια)
Να τι θα ετοιμάσετε για την παρέα το Σαββατοκύριακο. Κάνει και καλό στην υγεία…
Καταναλώνετε υπεύθυνα!