Σουτζουκάκια

Σουτζουκάκια

εκτέλεση

    1. Πολτοποιούμε τα σκόρδα και μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί.
    2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί, το κύμινο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και όσο αλάτι χρειαστεί.

  1. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και τον αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  2. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια πηχτή, δεμένη σάλτσα.
  3. Πλάθουμε μεγάλα μακρόστενα σουτζουκάκια, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι και είτε τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  4. Μόλις είναι έτοιμα περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.

Tips: Τα σουτζουκάκια παραδοσιακά φτιάχνονται με μείγμα κιμά από μοσχάρι και αρνί.

http://www.minervahorio.gr

Leave A Response