-
27 Μαΐου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Απριλίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
5 Μαρτίου, 2024, by fantazio
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
13 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
12 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
29 Ιανουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
Ρεβανί με ελαφριά γκανάζ σοκολάτας και φρέσκια βανίλια
Συστατικά
- Για την γκανάζ
- 300 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα ΙΟΝ
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 90 γρ. βούτυρο Ολλανδίας
- Για το ρεβανί
- 6 αβγά
- 650 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
- 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 250 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
- 200 γρ. βούτυρο Ολλανδίας (θερμοκρασία δωματίου)
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 750 ml νερό
- 1 βανίλια φρέσκια
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
- 1.Ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι πριν να πάρει βράση και την ρίχνουμε στην σπασμένη σοκολάτα ΙΟΝ, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ομοιογενή, βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- 2.Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια, χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.
- 3.Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο, στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τους κρόκους, το μπέϊκιν πάουντερ, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- 4.Προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά σιγά στο μείγμα μας, λαδώνουμε ένα ταψί και το ρίχνουμε μέσα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
- 5.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό την ζάχαρη την φλούδα από το πορτοκάλι, ανοίγουμε την βανίλια, βγάζουμε με ένα μαχαίρι προσεχτικά τούς σπόρους από μέσα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι και τα 2, βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 6.Όταν βγάλουμε το ρεβανί από τον φούρνο, προσθέτουμε το σιρόπι, μόλις κρυώσει βάζουμε από πάνω και την γκανάζ προσθέτοντας την σε όλο το ταψί.
- Μερίδες : 10
- Έτοιμο σε : 60 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :baking powder, αβγά, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, γιαούρτι, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος,πορτοκάλι, σιμιγδάλι, σοκολάτα κουβερτούρα
http://ionsweets.gr/