-
27 Μαΐου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Απριλίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
5 Μαρτίου, 2024, by fantazio
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
13 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
12 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
29 Ιανουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
Τόφι καραμέλας με καρύδια και σοκολάτα
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 και ½ φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτες ΙΟΝ
- 1/3 του φλιτζανιού καρύδια
Οδηγίες
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- 2.Βάλτε σε ένα ρηχό ταψί, χαρτί ψησίματος.
- 3.Απλώνουμε αμύγδαλα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 4.Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.
- 5.Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα γίνει σχεδόν καφέ χρώμα, περίπου 10 – 15 λεπτά.
- 6.Αμέσως απλώνουμε το ζεστό μείγμα καραμέλας πάνω από τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε σταγόνες σοκολάτας. Μετά από 1 με 2 λεπτά, απλώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας φροντίζοντας να γίνουν μια ενιαία στρώση. Συμπληρώνουμε βάζοντας τα καρύδια από πάνω.
- 7.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες. Μετά σπάμε σε κομμάτια.
- Μερίδες : 6
- Έτοιμο σε : 155 Λεπτά
- Πιάτο :Σνακ
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :αμύγδαλα, βανίλια, βούτυρο, καρύδια, σταγόνες σοκολάτας
http://ionsweets.gr/