-
27 Μαΐου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Απριλίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
5 Μαρτίου, 2024, by fantazio
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
13 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
12 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
29 Ιανουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
Τριλογία σοκολάτας με φράουλα και ανανά
Συστατικά
- 175γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
- 175γρ.σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
- 175γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
- Για την σάλτσα
- 200ml. νερό
- 100γρ. ζάχαρη
- 100γρ. αμύγδαλα
- 200γρ.φράουλες
- 1/2 ανανά
- 50γρ. βούτυρο
Οδηγίες
- 1.Λιώνουμε σε 3 διαφορετικά μπολάκια τις σοκολάτες μας και τις απλώνουμε σε ταψάκια με λαδόκολλα ή σε φύλλο σιλικόνης.
- 2.Βάζουμε στο ψυγείο 20 λεπτά.
- 3.Βράζουμε σε ένα μπρίκι τα αμύγδαλα για 5 λεπτά, αφού κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε και τα σπάμε μέσα σε πετσέτα με ένα βαρύ αντικείμενο.
- 4.Καθαρίζουμε και κόβουμε τον ανανά σε λεπτές φέτες.
- 5.Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στα 6, αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι.
- 6.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ρίχνουμε μέσα και τα φρούτα μας, στην συνέχεια την ζάχαρη και το νερό, το βράζουμε για 2 λεπτά μόνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- 7.Βγάζουμε τις σοκολάτες από το ψυγείο σπάμε σε μεγάλα κομμάτια, σερβίρουμε σε κάθε πιάτο και τα 3 είδη σοκολάτας με την σάλτσα μας ανάμεσα.
- Μερίδες : 6
- Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :αμύγδαλα, ανανάς, βούτυρο, ζάχαρη, σοκολάτα κουβερτούρα, σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, φράουλες
http://ionsweets.gr/