Υλικά για 4 άτομα
- 250γρ. πέννες ριγκατέ
- 100γρ. μοτσαρέλα
- 100γρ. φρέσκο σπανάκι
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Θυμάρι
- Δενδρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 50ml ελαιόλαδο
- 20ml ξύδι
- 15ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 15 λεπτά και τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Κόβουμε σε τέταρτα τη μοτσαρέλα και κόβουμε το σπανάκι με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά, τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια και το σπανάκι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, λεμόνι και ξύδι). Τέλος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.