Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνια καφέ ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες με μια κουταλιά χυμό από φρέσκο λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
- 1 ½ φλιτζάνια κομμένα σε φέτες μήλα
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακό
Οδηγίες
- 1.Ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό λεμονιού και μετά το αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- 2.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- 3.Ανακατεύουμε τα υλικά μας κατά σειρά όπως αυτά εμφανίζονται στη λίστα εκτός από τα 3 τελευταία.
- 4.Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 23 επί 33 εκατοστά.
- 5.Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά τα 3 τελευταία υλικά, δηλαδή την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο για να κάνουμε τη γαρνιτούρα.
- 6.Απλώνουμε τη γαρνιτούρα πάνω από το μείγμα.
- 7.Ψήνουμε για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την μηλόπιτα ζεστή!
- Μερίδες : 16
- Έτοιμο σε : 60 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :αβγά, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, γάλα, κανέλα, λεμόνι, μαγειρική σόδα, μήλα