Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή,
Υλικά για τη ζύμη
1 ποτήρι νερό
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Aλεύρι ( όσο πάρει )
1 σφηνάκι ρακή
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
300γρ. μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Προαιρετικά: δυόσμος ( Εάν θέλουμε να προσθέσουμε τον δυόσμο, τότε παραλείπουμε στη γέμιση τη ζάχαρη και την κανέλα.)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και μυρωδάτο μέλι για το τέλος!
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη δηλαδή, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια και δεν θα είναι πολύ μαλακό.
Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Παίρνουμε τη μυζήθρα και την πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια.
Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους των 7 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε αφού ρίξουμε από πάνω λίγο μέλι..