-
27 Μαΐου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Απριλίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
5 Μαρτίου, 2024, by fantazio
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
13 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
12 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
29 Ιανουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
Συστατικά
- Μείγμα για το cheesecake
- 225 γραμμάρια μαλακό κρεμώδες τυρί
- 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- Ενάμιση κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Για το κέικ καρότο
- 1¼ φλιτζάνια αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο αλεσμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 και 1/3 φλιτζάνια ξυσμένα καρότα
- Για τη γαρνιτούρα
- 55 γραμμάρια μαλακό κρεμώδες τυρί
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
- 1 ¼ φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Οδηγίες
- 1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Βουτυρώστε ένα τσέρκι με πάτο με διάμετρο 22 εκατοστά.
- 3.Για το cheesecake:
- 4.Σε ένα μπωλ, χτυπάτε μαζί ζάχαρη και 1 και ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι μέχρι να δέσουν καλά.
- 5.Προσθέτετε την κρέμα και το τυρί και χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα αναμειγνύετε το τυρί και το μείγμα με τη κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
- 6.Προσθέτετε τα αβγά, ένα τη φορά και ανακατεύετε ρίχνοντας την βανίλια με το δεύτερο αβγό.
- 7.Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε ελαφρά για 30 περίπου φορές το μπωλ στον πάγκο σας για να φύγουνε οι φυσαλίδες αέρα.
- 8.Για το κέικ:
- 9.Πλένετε τους αναδευτήρες του μίξερ. Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάτε μαζί αλεύρι, σόδα μαγειρικής, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο για 30 δευτερόλεπτα.
- 10.Σε ένα διαφορετικό μπωλ προσθέτετε το ελαιόλαδο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καφέ ζάχαρη, τα αβγά και την βανίλια και ανακατεύετε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για ένα 1 λεπτό.
- 11.Προσθέτετε σιγά σιγά τα το πρώτο μείγμα με ξηρά στοιχεία και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.
- 12.Προσθέτετε τα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού. Χτυπήστε το μπωλ 3 φορές στον πάγκο σας για να διαλυθούν οι φυσαλίδες αέρα.
- 13.Τελικό στάδιο:
- 14.Ρίχνετε 1 και ½ φλιτζάνια από το μείγμα για το κείκ σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι με πάτο και απλώνετε ομοιόμορφα.
- 15.Βάζετε περίπου το 1/3 από το μείγμα για το cheesecake με κουταλιές πάνω από τη στρώση με το μείγμα για το κέικ.
- 16.Βάζετε με το κουτάλι το υπόλοιπο μείγμα για το κέικ πάνω από το μείγμα για το cheesecake και επαναλάβετε.
- 17.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, καλύπτετε με ένα αλουμινόχαρτο προσέχοντας να μην ακουμπάει στο cheesecake και ψήνετε για άλλα 20 με 25 λεπτά.
- 18.Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα. Μετά καλύψτε το με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε στο ψυγείο για 6 ώρες.
- 19.Για τη γαρνιτούρα:
- 20.Σε ένα μπωλ χτυπάτε μαζί το τυρί και το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
- 21.Συμπληρώνετε με τα υπόλοιπα συστατικά αναμιγνύοντας για 4 με 5 λεπτά ακόμη. Απλώστε το μείγμα σε όλο το κέικ και αφήστε να κρυώσει για 20 με 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Μερίδες : 10
- Έτοιμο σε : 515 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :baking powder, αυγά, βανίλια, βούτυρο, ελαιόλαδο, κανέλα, καρότα, κρυσταλλική ζάχαρη, μοσχοκάρυδο
http://ionsweets.gr/