-
27 Μαΐου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Απριλίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
5 Μαρτίου, 2024, by fantazio
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
13 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
12 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
29 Ιανουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι
- 1/3 του φλιτζανιού κορν φλάουερ
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 1 και ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 και ½ κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- Τριμμένη κανέλα
Οδηγίες
- 1.Προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς.
- 2.Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 25 επί 30 επί 3 εκατοστά.
- 3.Αρτύζουμε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη.
- 4.Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να γίνει η ζάχαρη καφέ σαν καραμέλα. Βγάζουμε από τον φούρνο.
- 5.Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και το γάλα.
- 6.Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει – 10 λεπτά περίπου – ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- 7.Ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά και την ανακατεύουμε.
- 8.Αφήνουμε για ένα λεπτό να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς με απαλές κινήσεις.
- 9.Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά.
- 10.Το βάζουμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό. Το αφήνουμε για 10 λεπτά.
- 11.Το βγάζουμε από τη λεκάνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
- 12.Όταν είναι έτοιμο απλώνουμε από πάνω την κανέλα.
- Μερίδες : 6
- Έτοιμο σε : 115 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, γάλα, κανέλα, Κορν φλάουερ, κρυσταλλική ζάχαρη
http://ionsweets.gr/