Συστατικά
- Για το μείγμα της κρέπας
- 2 μεγάλα αβγά
- ¾ του φλιτζανιού γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ¾ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας brandy
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύκαστο αλεύρι (από σκληρό σιτάρι)
- 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο για να βουτυρώσουμε το τηγάνι και τις μαγειρεμένες κρέπες μας
- Για τη γέμιση της κρέπας
- 1 φλιτζάνι ION Νucrema
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας brandy ή λικέρ φουντουκιού
Οδηγίες
- 1.Για το μείγμα, σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τα αβγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το brandy.
- 2.Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Το μείγμα θα είναι αραιό.
- 3.Για τη γέμιση της κρέπας, σε ένα μπωλ μετρίου μεγέθους χτυπάμε με ένα μίξερ τη Nucrema με την κρέμα γάλακτος και το brandy σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
- 4.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σωτέ με διάμετρο 18 εκατοστά σε μέτρια φωτιά και μετά απλώνουμε με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής λιωμένο βούτυρο στον πάτο του τηγανιού. Μην το παρακάνετε. Εάν χρειαστεί στραγγίζουμε πριν ρίξουμε το μείγμα μας για τις κρέπες.
- 5.Ρίχνουμε το μείγμα για τις κρέπες σε ένα φλιτζάνι και μετά από το φλιτζάνι στο τηγάνι φροντίζοντας να καλύπτει μόλις την επιφάνεια του πάτου.
- 6.Περιμένουμε 5 δευτερόλεπτα και χύνουμε πίσω στο φλιτζάνι το μείγμα που περισσεύει.
- 7.Ψήνουμε την κρέπα για 45 με 55 δευτερόλεπτα. Με μια αντικολλητική σπάτουλα γυρνάμε προσεκτικά την κρέπα και ψήνουμε για 1 ακόμη λεπτό.
- 8.Μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψάκι και την καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας σωθεί το μείγμα για τις κρέπες.
- 9.Για τη γέμιση της κρέπας, βάζουμε περίπου δυο κουταλιές της σούπας Nucrema στο κέντρο της κρέπας.
- 10.Διπλώνουμε στα δυο και πιέζουμε την κρέμα για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της κρέπας.
- 11.Διπλώνουμε και πάλι την κρέπα μια ή δυο φορές και την αφήνουμε σε ένα βουτυρωμένο ρηχό ταψάκι. Ετοιμάζουμε όλες τις κρέπες, τις καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς για πάνω από 5 λεπτά.
- Μερίδες : 16
- Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :brandy, Nucrema ION, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γάλα, κρέμα γάλακτος