-
27 Μαΐου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Απριλίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
5 Μαρτίου, 2024, by fantazio
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
13 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
12 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
29 Ιανουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
Συστατικά
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ κομμένη σε κομματάκια
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 4 αβγά
- 40 γραμμάρια κορν φλάουερ
- 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 70 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- Για το γλάσο
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ κομμένη σε κομματάκια
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
Οδηγίες
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- 2.Ετοιμάζουμε μπεν μαρί. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτας και τα 150 γραμμάρια βούτυρο σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- 3.Βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την άχνη και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- 4.Μετά ρίχνουμε τα αβγά, ένα ένα ανακατεύοντας και στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουερ.
- 5.Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα μικρό ταψί 20 επί 30 εκατοστά (ή ένα στρογγυλό τσέρκι με πάτο). Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- 6.Για να φτιάξουμε το γλάσο, βάζουμε πάλι σε μπεν μαρί σοκολάτα, βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας νερό και τα αναμειγνύουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν αλοιφή.
- 7.Απλώνουμε το γλάσο μας πάνω στη σοκολατόπιτα καλύπτοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια του ταψιού.
- Μερίδες : 12
- Έτοιμο σε : 60 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :αβγά, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, Κορν φλάουερ, κρυσταλλική ζάχαρη, σοκολάτα κουβερτούρα
http://ionsweets.gr/