Η Πυραμίδα της Γκίζα στην Αίγυπτο
Για την ίδια την πυραμίδα δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι η επέκταση της πόλης του Καΐρου και το χτίσιμο ενός δεύτερου τείχους γύρω από αυτήν. Πριν από 3 χρόνια η κυβέρνηση γνώριζε ότι η στάθμη του νερού στους υπονόμους κάτω από την Σφίγγα είχε αυξηθεί και εξαιτίας της υγρασίας οι ασβεστόλιθοι που βρίσκονταν στην επιφάνεια άρχισαν να πέφτουν κάτω από το μνημείο. Παρά τις προσπάθειες των εργατών να αντλήσουν τα νερά, η Σφίγγα βρίσκεται ακόμα σε κίνδυνο.
Το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας
Το Ταζ Μαχάλ υποφέρει από την ρύπανση, που προκαλεί η συγκοινωνιακή συμφόρηση στην πόλη της Άγρας. Είναι κτισμένο από λευκό μάρμαρο, το οποίο έχει διαβρωθεί από την όξινη βροχή εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και έχει βαφτεί με λεκέδες. Αν και οι άνθρωποι προσπάθησαν να το αναστηλώσουν με διάφορες μεθόδους, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά του μνημείου στην αρχική του κατάσταση.
Το Angkor Wat της Καμπότζης
Κανείς δεν προστατεύει πλέον τα ερείπια του Angkor Wat. Η ζούγκλα έχει σκεπάσει την αρχαία πόλη και τα ψηλά δέντρα έχουν ριζώσει μέσα στα κτίρια, πράγμα που σημαίνει πως αν κοπούν τα δέντρα θα καταστραφτούν μαζί και τα αρχαία κτίρια. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης διεύθυνσης, σχεδόν όλοι οι ανεκτίμητοι θησαυροί στο Angkor Wat έχουν κλαπεί. Στις αγορές της Ταϊλάνδης οι τουρίστες μπορούν να αγοράσουν ό,τι θέλουν από το Angkor Wat, ιδιαίτερα τα ανάγλυφα.
Το Machu Picchu του Περού
Το Machu Picchu είναι ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς και προσελκύει περίπου 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι ορδές των επισκεπτών διαβρώνουν τα αρχαία μονοπάτια, τα γλυπτά και τα σκαλίσματα . Εκτός από αυτό, οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το Machu Picchu.
Το Στόουνχετζ της Αγγλίας
Το Στόουνχετζ στέκεται στην Αγγλία για πάνω από 4500 χρόνια και βρίσκεται ακόμα σε καλή κατάσταση. Αντιμετωπίζει όμως ένα πρόβλημα: δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες παίρνουν κομμάτια από τις πέτρες του Στόουνχετζ ως σουβενίρ.
Το Σινικό Τείχος της Κίνας
Η δομή του Σινικού Τείχους δεν είναι ενιαία. Τα τείχη αρκετών κομματιών του Σινικού Τείχους χτίστηκαν από υλικά, τα οποία είναι ευπαθή απέναντι στα φυσικά φαινόμενα. όπως τα λασπότουβλα (αντί για πέτρες). Μερικά κομμάτια, τώρα, μοιάζουν με αναχώματα παρά με τείχος. Η κινεζική κυβέρνηση σχεδιάζει να φορέσει ένα «παλτό» στο Σινικό Τοίχος ώστε να αποφύγει την συνεχή διάβρωση του εσωτερικού του μέρους.
Η Ρώμη της Ιταλίας
Τα αρχαία κτίρια στο κέντρο της Ρώμης προσελκύουν 4 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Τώρα, όμως, υπάρχει έλλειψη οικονομικών φορέων για την διατήρησή τους. Η σκεπή του Nero Palace κατέρρευσε, ενώ το τείχος OLE και το Κολοσσαίο έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν προβλήματα. Επίσης, μερικές άλλες αρχαίες πόλεις της Ιταλίας δείχνουν σημάδια κατάρρευσης