Τα φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες ανήκουν πλέον στη διατροφική μας καθημερινότητα. Είναι η επιλογή που θα απολαύσεις σε μια κυριακάτικη βόλτα ή σε κάποιο μικρό μαγαζί στην πόλη πριν το ποτό! Παρόλα αυτά μπορείς και μόνη σου να δημιουργήσεις αυτή τη συνταγή και να την απολαύσεις με λίγες θερμίδες. Πάρε μια γεύση για το πως μπορείς να φτιάξεις αυτή τη light εκδοχή με ρίζες από τη Μέση Ανατολή.
Υλικά:
- 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ξερό λιωμένο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα dijon
- 1 κ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
- 1/8 κ. γλυκού αλάτι
- 450γρ ρεβίθια κονσέρβας, πλυμένα και στραγγισμένα
- 1 φέτα (28γρ) ψωμί ολικής αλέσεως τριμμένο
- 1 αβγό μεγάλο
- 1 αβγό μεγάλο, μόνο το ασπράδι
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 πίτες ολικής αλέσεως
- 1 φλιτζάνι ρόκα
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με αγγούρι
Εκτέλεση:
- 1 Πρόσθεσε σε ένα μίξερ το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι, το αλάτι, τα ρεβίθια, το ψωμί, το ολόκληρο αβγό και το ασπράδι. Χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό.
- 2 Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- 3 Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι. Κάθε φαλάφελ πρέπει να έχει το μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας.
- 4 Ψήσε 4 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- 5 Αφού ψηθούν, τοποθέτησε 2 φαλάφελ σε κάθε πίτα μαζί με τη ρόκα και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με αγγούρι.