Υλικά (για 20 τεμάχια):
1 ποτήρι (200γρ) πλιγούρι
1 ½ ποτήρι ζεστό νερό
2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
Για τη γέμιση:
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
500 γρ. κιμά χοιρινό ή αρνίσιο
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
κανέλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο ή φιστικέλαιο για το τηγάνισμα.
Μετά ετοιμάζω τη γέμιση: Ζεσταίνω 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτω τον κιμά και τα κρεμμύδια και τηγανίζω μέχρι το κρέας να ροδίσει. Προσθέτω το μαϊντανό και πασπαλίζω την κανέλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζω τις κούπες: Παίρνω μια μικρή χούφτα από το μίγμα με το πλιγούρι. Βρέχω τα δάχτυλα και την παλάμη του άλλου χεριού και το πλάθω σε οβάλ σχήμα. Βάζω στο κέντρο με ένα κουτάλι λίγο μίγμα από τον κιμά και το κλείνω γύρω από τη γέμιση με το μίγμα από πλιγούρι. Το πλάθω μέχρι να σχηματιστεί ένα οβάλ πούρο.
Τηγανίζω τις κούπες σε καυτό λάδι για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Τις σερβίρω ζεστές με πολλές ζουμερές φέτες λεμόνι.