Υλικά
Ζύμη
200 γρ. αλεύρι
1 αυγό
Λίγο λάδι
Νερό
Λίγο αλάτι
Γέμιση
Χαλούμι στεγνό τριμμένο ή όποιο τυρί έχουμε που να είναι σκληρό και να μη λειώνει
2 αυγά
Εκτέλεση
Ενώνω σε μικρές ποσότητες τα υλικά και κάνω μία ζύμη μαλακή. Την αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και ανοίγω σε μεγάλο φύλλο. Κόβω με κουπ – πατ ή με μικρό ποτήρι κυκλικά ή τετράγωνα κομματάκια, βάζω από μια κουταλιά γέμιση και κατόπιν σκεπάζω με το υπόλοιπο από το φύλλο ή από τα κομματάκια που έχω κόψει. Στη συνέχεια προσθέτω σε μια κατσαρόλα νερό λίγο αλάτι, αν θέλω προσθέτω 1 κύβο κοτόπουλου για περισσότερη νοστιμιά και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνω μία μία τις ραβιόλες. Τα ζυμαρικά αυτά δε θέλουν πάνω από 2΄βράσιμο γιατί είναι φρέσκα.
Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή και όχι νερουλή. Ανάλογα με την ποσότητα του τυριού βάζουμε και τα αυγά τα οποία τα ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί.