ΥΛΙΚΑ
750 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (παστού, φρέσκου, κατεψυγμένου)
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα (ή απαλή)
3 χρωματιστές πιπεριές, σε ροδέλες
1 φλ.τσ. λευκό κρασί (ή κόκκινο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο (ή 1/3 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο)
1/3 κ.γλ. κουρκουμά (ή σαφράν)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν για μερικά λεπτά έως ότου αλλάξουν ελαφρώς χρώμα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τον μπακαλιάρο και τις πιπεριές και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις μέχρις ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Ελέγχουμε ότι το ψάρι μας είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την εστία και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ακόμη ξύσμα πορτοκαλιού.