Πολύχρωμο κριθαρότο με μεθυσμένο κοτόπουλο

Πολύχρωμο κριθαρότο με μεθυσμένο κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
Για το κοτόπουλο
100 ml ελαιόλαδο
4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο, σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια

1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κ.γλ. μουστάρδα πικάντικη
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κλαδάκι θυμάρι
250 ml ρετσίνα
Αλάτι & Πιπέρι
Για το κριθαρότο
400 γρ. μέτριο κριθαράκι
2 κ.σ. βούτυρο
600-700 ml ζωμό κότας (ή νερό)
Αλάτι & Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το κοτόπουλο
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και  το κοτόπουλο.
Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε τη μουστάρδα και σβήνουμε μ’ αυτό το μείγμα το κοτόπουλο.
Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη ρετσίνα και 1/2 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά, περίπου ή μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του και να δούμε ότι το κοτόπουλο έχει μαλακώσει.

Σερβίρουμε με κριθαρότο και συνοδεύουμε με ρετσίνα.

Για το κριθαρότο
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά.
Μόλις το βούτυρο ζεσταθεί προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για 1 λεπτό (ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα) να σοταριστεί ανακατεύοντάς το συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό κότας (ή το νερό) και αφήνουμε ενδιάμεσα το κριθαρότο να βράσει και να εξατμίζεται ο ζωμός πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.
Σερβίρουμε το κριθαρότο με το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα με τις πιπεριές.
http://tantekiki.blogspot.gr

Leave A Response