Λοιπόν, για σήμερα σας έχω εύκολο γλυκάκι που το φτιάχνω κάθε χρόνο στη νηστεία… τον χαλβά Φαρσάλων… Περνάω αμέσως στη συντάγη…’
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο
2 φλ. τσ. νισεστέ
2 1/2 – 3 φλ.τσ. ζάχαρη
6 φλ. τσ. νερό χλιαρό
1 φλ. τσ. αμύγδαλα (με τη φλούδα), ψιλοκομμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη να “βράσουν” έως ότου η ζάχαρη πάρει ένα καστανό χρώμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λιώνουμε το νισεστέ στο νερό και το προσθέτουμε, προσεκτικά για να μην καούμε, στη ζάχαρη.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά τον χαλβά να “δέσει” ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείο ή εάν βιαζόμαστε στο ψυγείο.
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κανέλα.
Για έναν χαλβά με λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη στο 1 1/2 φλ. τσαγιού, να βάλουμε 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και να την καραμελώσουμε με το νερό. Μετά θα προσθέσουμε το ηλιέλαιο.
Κράτα το