Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο Η συνταγή είναι παραδοσιακή και σερβίρεται σαν ορεκτικό, μεζεδάκι ή σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου.
Υλικά
1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες
1 κιλό πατάτες
5 κρεμμύδια
250 γραμ. λάδι
5-6 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες κόκκινες
αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε το γαύρο από τα σπάραχνα και κόβουμε τα κεφάλια και τα πετάμε.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ψιλές φέτες και τις στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί.
Κόβουμε φετούλες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα σκόρδα, τρίβουμε τις νυτομάτες ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Το μισό από το μίγμα αυτό το στρώνουμε πάνω από τις πατάτες.
Αραδιάζουμε κατόπιν το γαύρο και σκορπάμε πέρα δώθε το υπόλοιπο μείγμα.
Τελειώνουμε με ροδέλες ντομάτας από πάνω .
Ρίχνουμε όλο το λάδι και ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να βράσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινήσει ο γαύρος.
Ο γαύρος με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδι στο φούρνο είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.