Ένα λαχταριστό γλυκάκι σοκολάτας που σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς. Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, εύκολο και γρήγορο τρόπο παρασκευής, πεντανόστιμο. θα το λατρέψετε.
Υλικά συνταγής
- Για τη γέμιση:
- 1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 200 ml μαργαρίνη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κακάο
- 3 πακέτα πτι μπερ χονδροαλεσμένα (όχι σε σκόνη)
- 250 γρ. καρύδια ή φουντούκια χονδροκομένα στο multi
- Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- 1 φλ. καφέ κονιάκ [*]
- Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 750 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.
- Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν.
- Τρίβουμε στο μπλέντερ τα πτι-μπέρ και τα καρύδια ή τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο.
- Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε [προαιρετικά το κονιάκ με το ξύσμα πορτοκαλιού] και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
- Σχηματίζουμε 3-4 μπαστούνια τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν τουλάχιστον για 3 ώρες.
- Όταν κρυώσουν λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε κομμάτια μεγέθους που επιθυμούμε [μικρές φέτες 1 ή 1 1/2 εκ. ή λίγο πιο μεγάλες] και τις βουτάμε μια-μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα βουτήξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.
– Μπορείτε με τη ζύμη να φτιάξετε μικρά μπαλάκια και να να περάσετε με μείγμα σοκολάτας.
– Σε μικρές φέτες του ενός εκατοστού έχετε 50-60 καριόκες.