Σκορδαλιά με πατάτα

Σκορδαλιά με πατάτα
    • 6 πατάτες βρασμένες
    • 9 σκελίδες σκόρδο
    • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
    • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο (και ίσως λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα)
    • αλάτι

Υλικά

  • σκόρδο –
  • πατάτα –
  • ξύδι –
  • ελαιόλαδο –
  • αλάτι –

Εκτέλεση

Η συνταγή που παρουσιάζουμε σήμερα είναι παραλλαγή της κεφαλλονίτικης σκορδαλιάς, που ‘ναι γνωστή ως “αλιάδα” από το Ιταλικό aglio (σκόρδο). Συνταγή σκορδαλιά με ψωμί έχουμε παρουσιάσει το Μάρτη του 2006. Ετούτη είναι πιο σκορδάτη και έχει σαν βάση της την πατάτα.

Μέσα σε ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο και το αλάτι, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν πολτός. Θρυμματίζουμε τις βρασμένες πατάτες μέσα στο γουδί και συνεχίζουμε να χτυπάμε και να ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν όλα ένα. Αν θελήσουμε να αραιώσουμε το μείγμα, ρίχνουμε λίγο νερό. Μόλις είναι έτοιμη, τη σερβίρουμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε λίγο λάδι. Την απολαμβάνουμε κρύα (μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο) παρέα με μπακαλιάρο ή παστό ψάρι (κοφίση όπως το λένε οι φίλοι οι Κεφαλλονίτες).

Καλή όρεξη!

http://www.toarkoudi.gr/

Leave A Response