Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες
10 κούπες αγκινάρας
1 κιλό αρακάς
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
2 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να
2 σκελίδες σκόρδο
1 μάτσο άνιθος (ή μάραθος αν θέλουμε)
2 κ.σ. πελτές
1 κουτί κονκασέ ντομάτας
αλατοπίπερο, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σωτάρω το κρέας να πάρει χρωματάκι, ρίχνω τα κρεμμύδια όλα, το σκόρδο και μόλις γλασσαριστούν ρίχνω και τον πελτέ με το κονκασέ.
Βάζω και τον αρακά και από πάνω τις αγκινάρες και τον άνιθο, αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με το ζουμάκι του.
Χειμωνιάτικο φαγάκι και αρκετά ωραίος τρόπος για να φάνε αγκινάρα και τα πιτσιρίκια που όσο να’ ναι ένα θεματάκι το έχουμε με την αγκινάρα…
Καλή σας όρεξη!