Υλικά
4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
5 αυγά
1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα της φλούδας του)
1 κουτάλι του γλυκού σόδα
1 μπέικιν
Λίγα αμύγδαλα κοπανισμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα, το πορτοκάλι και τη σόδα. Τέλος τρίβουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα. Κατόπιν βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος μιας τούρτας. Σε κάποιο σημείο της άδειας φόρμας τοποθετούμε ένα νόμισμα, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί και αφού κρυώσει το αλείφουμε με μαρμελάδα, αραιωμένη με λίγο ποτό και μετά από λίγα λεπτά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γράφουμε χρόνια πολλά με μερικά άσπρα αμύγδαλα.