- Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και το φέρνουμε σε βρασμό.
- Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζουμε ένα σταυρό στη βάση κάθε ντομάτας.
- Βουτάμε της ντομάτες μέσα για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά με μια κουτάλα, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ σε κρύο νερό και παγάκια και μετά τις στραγγίζουμε.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες τους και τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ.
- Κρατάμε τις ντομάτες σε ένα μπολ.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή, πλατιά κατσαρόλα που το έχουμε βάλει να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά βάζουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και αμέσως μετά προσθέτουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες, το μπούκοβο.
- Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά με ξύλινη κουτάλα σπάζοντας με την βοήθειά της τα φιλέτα του ψαριού για να λιώσουν και να δώσουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά σιγοβράζοντας για 15 λεπτά.
- Μιας και οι ελιές και η κάπαρη είναι αρκετά αλμυρά προσέχουμε το πόσο αλάτι θα προσθέσουμε στη σάλτσα μας.
- Αλατοπιπερώνουμε λοιπόν ελαφρά.
- Στην ίδια κατσαρόλα που ετοιμάσαμε τις ντομάτες και αφού φέρουμε ξανά σε βρασμό το νερό που υπάρχει μέσα ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
- Υπολογίζουμε το χρόνο ώστε τα ζυμαρικά και η σάλτσα μας να ετοιμαστούν περίπου στον ίδιο χρόνο.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά χωρίς να τα κρυώσουμε, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν, και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Συνεχίζουμε να τα ζεσταίνουμε για 2 ακόμα λεπτά ώστε να απορροφήσουν λίγη από τη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.
- Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο έξτρα ελαιόλαδο…
http://akispetretzikis.com