Υλικά
1 κ. (2 μεγάλα ή 3 μεσαία) λαβράκια ΝΗΡΕA
1/2 κούπας (120ml) ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. πράσα κομμένα ροδέλες
500 γρ. φινόκιο (μαραθόριζα), καθαρισμένο & κομμένο ροδέλες
250 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες & κομμένες σε κύβους
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2/3 κούπας (150ml) άσπρο κρασί
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
Ετοιμάζετε τα ψάρια
Καθαρίζετε τα ψάρια, τα πλένετε καλά και κάνετε από δύο παράλληλες χαρακιές σε κάθε πλευρά. Τα αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω και τα βάζετε στην άκρη.
Μαγείρεμα
Σε βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα, σοτάρετε τα πράσα, το φινόκιο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 2-3’. Προσθέτετε το κρασί και τον πελτέ ντομάτας και τα βράζετε για 2’ ακόμη. Τοποθετείτε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά και τα περιχύνετε με τις ντομάτες σε κύβους και 1 κούπα νερό. Αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 15’. Γυρίζετε τα ψάρια προσεκτικά και βράζετε για 10’ ακόμη ή έως ότου το εσωτερικό τους είναι κάτασπρο. Προσθέστε νερό, εάν χρειάζεται.
Σερβίρισμα
Σερβίρετε με ρύζι και βραστά λαχανικά ή σαλάτα.