- 3,5 kg χοιρινό μπούτι
- ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
- ½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
- ¼ φλ. αλάτι χοντρό
- 1/4 φλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. κύμινο
- 2 κεφ. σκόρδο, λιωμένες ή 40 σκελίδες σκόρδο
- 1 κύβο κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια, τη μαύρη μαλακή ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη και το ξύδι.
- Ρίχνουμε 2 κεφ. σκόρδο (μαζί με τις φλούδες τους) και 1 κύβο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
- Φοράμε τα γάντια μας και χαράσσουμε στη μέση το χοιρινό μπούτι.
- Ανοίγουμε τα 2 κομμάτια ρολό στη μέση και αφού ρίξουμε όλη τη μαρινάδα σε ένα ταψί, ρίχνουμε το κρέας. Γυρνάμε το κρέας να πάει η μαρινάδα παντού. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Κάθε 30 λεπτά, το γυρνάμε πλευρά να πάει η μαρινάδα παντού.
- Όταν το αφαιρέσουμε, προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 4,5-5 ώρες.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε με πουρέ από κουνουπίδι.
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb