Ψητό λαβράκι με σπαγγετίνη και λαχανικά

Ψητό λαβράκι με σπαγγετίνη και λαχανικά

Υλικά

  • 1 κιλό (2-3) λαβράκια ΝΗΡΕΑ καθαρισμένα
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα ρίγανη + 1 πρέζα θυμάρι
  • αλάτι & πιπέρι

Για τη σπαγγετίνη με λαχανικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ώριμη αλλά σφιχτή μέτρια ντομάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
  • λίγα φύλλα βασιλικό
  • 1/2 πακέτο (250γρ.) σπαγγετίνη
  • παρμεζάνα σε φλούδες ή τριμμένη

Οδηγίες

Μαγειρεύετε τα ψάρια

Ζεσταίνετε το γκριλ στους 250oC. Πλένετε καλά τα ψάρια και κάνετε από 2-3 παράλληλες χαρακιές σε κάθε πλευρά. Χτυπάτε το λάδι με το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και αλείφετε τα ψάρια μέσα – έξω. Τα ψήνετε στο γκριλ για 10’ από τη μία πλευρά και άλλα 10’ από την άλλη.

Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά

Σοτάρετε τις πιπεριές και το σκόρδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ. λάδι ανακατεύοντας ελαφρά έως ότου μαλακώσουν, περίπου 5’. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τους κύβους ντομάτας. Μαγειρεύετε τη σπαγγετίνη al dente. Στραγγίζετε και την ανακατεύετε ζεστή με το μείγμα λαχανικών και τα φύλλα βασιλικού.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τα λαβράκια με τη σπαγγετίνη στο πλάι, πασπαλισμένη με παρμεζάνα.

 

 

http://www.nireus.com

Leave A Response