απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
ΤI ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
- 450 γρ ζυμαρικά Farfalle (φιογκάκια)
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 350 γρ μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ
- ½ κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 κούπας κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ¼ κούπα λευκό κρασί, ξηρό
- 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
- ½ κούπα τυρί Parmigiano Reggiano, τριμμένο (περίπου 57 γρ)
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Φρέσκος μαϊντανός πολτοποιημένος (προαιρετικά)
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη και σουρώστε τα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε τα για 12 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και τα μανιτάρια να είναι μαλακά, ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βγάλτε το τηγάνι από την φωτία.
Προσθέστε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και 2 κ.σ. μαϊντανό, ανακινήστε μαλακά μεχρι να γίνει όλο το μείγμα ομοιόμορφο. Προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι και ανακατέψτε. Για γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πολτοποιημένο μαϊντανό. Σερβίρετε άμεσα.