Λαβράκι φιλέτο με τζίντζερ, μαγιονέζα και μέλι

Λαβράκι φιλέτο με τζίντζερ, μαγιονέζα και μέλι

Υλικά 

8 φιλέτα λαβράκι ΝΗΡΕΑ, 90-120γρ. περίπου το κάθε φιλέτο, με δέρμα

Για τη μαρινάδα

• 6 κ.σ. ηλιέλαιο
• 4 κ.σ. σησαμέλαιο
• 6 κ.σ. μηλόξυδο
• 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
• 3 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

Για τη μαγιονέζα

• ¾ κούπας (180ml) έτοιμη μαγιονέζα ή σπιτική (βλέπε συνταγή παρακάτω)
• 1 κ.γ. μέλι
• 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

• 1 κ.σ. σπόρους μουστάρδας και χοντροκομμένο ροζ ή μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

1. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το μέλι και το τζίντζερ και τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο.

2. Στρώνετε σε ταψί τα φιλέτα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνετε τα φιλέτα. Τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30’. Προθερμάνετε το φούρνο για 5’. Σε ταψί στρώνετε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Αφαιρείτε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα στρώνετε στο ταψί. Τα ψήνετε στο φούρνο ή στη σχάρα για 5’. Εναλλακτικά, μπορείτε να σοτάρετε τα φιλέτα σε βαθύ τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι, το δέρμα προς τα κάτω για 3′ και το δέρμα προς τα πάνω για 2′.

3. Μεταφέρετε τα φιλέτα στα πιάτα και πασπαλίζετε με σπόρους μουστάρδας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρετε τα φιλέτα με ρύζι μπασμάτι και τη μαγιονέζα με τζίντζερ και μέλι.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Σπιτική μαγιονέζα

3 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 αυγό ½ φλιτζάνι (120 ml) ελαιόλαδο

Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το ελαιόλαδο, για να ανακατευτούν. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σταγόνα – σταγόνα και όταν το μείγμα να αρχίσει να μοιάζει με μαγιονέζα, τότε προσθέτετε αργά και σταθερά το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αν η μαγιονέζα είναι παχύρευστη, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες νερό ή αν είναι πολύ αραιή, προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι ενώ το ανακατεύετε στο μπλέντερ.

 

http://www.nireus.com/

Leave A Response