Υλικά μερίδες 2
2 χοιρινές μπριζόλες– λαιμού εδώ χρησιμοποίησα —
λίγο λάδι για επάλληψει
αλάτι πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
αλεύρι
λάδι λίγο για το τηγάνι
Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας της μπριζόλες.
Τις περνάμε με ένα πινέλο με λάδι και τις ραντίζουμε με το αλατοπίπερο το θυμάρι και την ρίγανη.
Τις αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι -θέλουμε πολύ απαλή κάλυψη .
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά -βάζουμε μέσα τις μπριζόλες τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα από την μία και γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές κατεβάζουμε την ένταση τις φωτιάς και τις αφήνουμε περίπου 15 με 20 λεπτά να ψηθούν αναποδογυρίζοντάς τες πολύ τακτικά
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει εδώ έφτιαξα πιλάφι .
Πιλάφι
Βάζω το λάδι με το ρύζι και το σοτάρω.
Αμέσως μετά προσθέτω λίγο αλάτι και 2 κουταλιές από το μείγμα μου μπαχαρικών
Ανακατεύω περίπου 5 λεπτάκια προσθέτω τα 6 ποτήρια νερό θερμοκρασία κατεβάζω στο 2 και έρχεται και πίνει το νερό ακριβώς και το ρύζι είναι σπυρωτό.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ