Λαβράκι με κάπαρη, ελιές και ντομάτες στο φούρνο

Λαβράκι με κάπαρη, ελιές και ντομάτες στο φούρνο

Υλικά

    • 1 ½ kg λαβράκια ΝΗΡΕΑ καθαρισμένα
    • 2 μεσαία κρεμμύδια σε ροδέλες
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
    • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουταλάκι τσαγιού ρίγανη

  • 130ml (½ κούπα) άσπρο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 100 γραμ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη

Οδηγίες

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Βάζετε την κάπαρη και τις ελιές σε κρύο νερό για 30’ και στραγγίζετε. Αλείφετε ένα ταψί με 1 κουταλιά λάδι και στρώνετε τα κρεμμύδια. Ξεπλένετε τα ψάρια με νερό και τα τοποθετείτε πάνω στα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια μέσα κ έξω. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνετε πάνω στα ψάρια.

2. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 10’ μέχρι να ροδίσει.

3. Σερβίρεται ζεστό.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

• Αν θέλετε να γλυτώσετε χρόνο, αλλά να έχετε φρέσκο φαγητό: ετοιμάστε τα λαβράκια, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τα ψήσετε.

• Συνοδεύστε αυτή την νόστιμη και εύκολη συνταγή με ζεστά βραστά λαχανικά που θα τα σερβίρετε με λάδι και λεμόνι ή μία απλή πράσινη σαλάτα.

 

http://www.nireus.com

Leave A Response