ΥΛΙΚΑ
500 γρ. χοιρινό κιμά
1 πρέζα κανέλα
2 κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
500 γρ. αρνίσια ή χοιρινή μπόλια
Κυπριακές πίτες
Ντομάτα
Χυμό λεμονιού
Αγγούρι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε σε νερό το ψωμί. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, την οποία προηγουμένως έχουμε στραγγίξει καλά. Ρίχνουμε το μαϊντανό, την κανέλα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπέρι και αλάτι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενους κεφτέδες και τυλίγουμε με την μπόλια, όπως τυλίγουμε και τα ντολμαδάκια. Τοποθετούμε τις σεφταλιές σε ταψί με σχάρα, με το σημείο που ενώνεται η μπόλια προς τα κάτω και ψήνουμε στους 200’ για 30’. Στα 15’ τις γυρίζουμε ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε τις σεφταλιές σε κυπριακή πίτα με αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι και χυμό λεμονιού.
Νικολαΐδου Αφροδίτη