Ζακυνθινές Πολπέτες με Μπροκολίνες
Υλικά
για τις πολπέτες
500 gr. μοσχαρίσιο κιμά
150 gr. πατάτες
150 gr. λαδοτύρι Ζακύνθου
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
80 ml. κόκκινο κρασί
1 αυγό
Δυόσμο, 2-3 κλωναράκια
Μαϊντανό, ένα μικρό ματσάκι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοκομμένο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Μπρόκολα βρασμένα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής Βήμα-Βήμα
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί μέχρι να μαλακώσει.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, και τον δυόσμο.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανάλογο αλάτι. Ζυμώνουμε τον κιμά όσο περισσότερο μπορούμε, δοκιμάστε για 15+ λεπτά και θα δείτε το μείγμα να «μεταμορφώνεται» και να αφρατεύει!
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες, αν έχουμε χρόνο.
Πλάθουμε μεγάλους ή μικρούς κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με καταπράσινα μπρόκολα εποχής!
Σημειώσεις για την Συνταγή:
– Αν δεν βρείτε λαδοτύρι Ζακύνθου χρησιμοποιήστε μια πικάντικη γραβιέρα.
– Ο κιμάς όσο περισσότερη ώρα ζυμώνεται τόσο καλύτερη υφή αποκτά.
– Αν έχετε φρέσκια ρίγανη προτιμήστε την, διαφορετικά χρησιμοποιήστε αποξηραμένη όπως και δυόσμο.