Τζιγεροσαρμάδες

Τζιγεροσαρμάδες

Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
1 σκέπη αρνίσια
1 ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και κατόπιν βράζουμε για 5 λεπτά τη συκωταριά, αφού πρώτα την έχουμε πλύνει καλά και έχουμε τρυπήσει με ένα μαχαίρι το πνευμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε μικρούς κύβους, σε μέγεθος ζαριού το συκώτι, το πνευμόνι, την καρδιά και ότι άλλο μπορούμε από τη συκωταριά.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι και τον άνιθο ψιλοκομμένα, να τσιγαριστούν.
Κατόπιν προσθέτουμε τους κύβους της συκωταριάς και σε λίγο το ρύζι, ½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις τελειώσουν όλα τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Σε χλιαρό νερό βάζουμε τη σκέπη να την ανοίξουμε και να την πλύνουμε. Την κόβουμε σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από την παλάμη μας και στο κέντρο βάζουμε γέμιση και κατόπιν κλείνουμε από όλες τις άκρες δημιουργώντας μία μπάλα. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα ταψί με πολύ λίγο νερό και 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε τις μπάλες από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί η σκέπη και από πάνω και από κάτω. Σε πολλά μέρη της Ελλάδος, στο τέλος ρίχνουν ανάμεσα στους σαρμάδες, γιαούρτι χτυπημένο με αυγά και ψήνουν για 5 λεπτά, αυτό όμως κάνει τους σαρμάδες μαλακούς και όχι πικάντικους, για αυτό εγώ δεν το προτιμώ.

http://lopis-place.blogspot.gr

Leave A Response