Λαχματζούν

Λαχματζούν
Υλικά
Ζύμη
Αλεύρι 200 γρ.
Νερό
Αλάτι
Λίγο λάδι (2-3 κουταλιές)
1 αυγό
1 κουταλιά ξύδιΓέμιση
700 γρ. ανάμεικτο κιμά (χοιρινό – μοσχαρίσιο)
1 φλυτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Τσίλι
1 κουτάκι ντοματάκια
Αλάτι – ΠιπέριΕκτέλεση
Ζύμη
Ενώνω τα υλικά της ζύμης και φτιάχνω μια ζύμη την οποία αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο σε δροσερό μέρος. Κατόπιν κάνω μπαλίτσες και ανοίγω στρογγυλές πιτούλες, σε ότι μέγεθος μου αρέσει. Τις στρώνω σε ταψί, φτιάχνω τη γέμιση και τη μοιράζω πάνω στις πίτες. Κατόπιν τις βάζω στο φούρνο να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 15΄περίπου. Οι πίτες πρέπει να έχουν μέτριο πάχος.
Γέμιση
Ρίχνω λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτω τον μαϊντανό, το δυόσμο, την πιπεριά, ρίχνω τον κιμά και αφήνω να τσιγαριστεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτω την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίζουν να τελειώνουν τα υγρά της ντομάτας κατεβάζω από τη φωτιά γιατί δε θέλω ο κιμάς να είναι τελείως στεγνός, όχι όμως και να έχει νερό, απλώς να είναι ζουμερός.

http://lopis-place.blogspot.gr/

Leave A Response