Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο!!! Χορταίνει μια οικογένεια και είναι και ευχαριστημένη!!! Με τα ζυμαρικά άλλωστε σχεδόν όλοι είναι χαμογελαστοί! Η μπεσαμέλ με τη γεύση της παρμεζάνας δίνει αυτή τη διαφορετική γεύση που το κάνει πεντανόστιμο!
Υλικά:
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
1 φλ. τσ. τριμμένη παρμεζάνα
5 λωρίδες μπέϊκον ψιλοκομμένες
1 κούπα μανιτάρια αν τα τρώνε όλοι
Μπεσαμέλ αρκετά αραιή την οποία φτιάχνουμε με:
4 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
4 κ.σ. αλεύρι
800 ml γάλα
αλάτι κατά το δοκούν
Πώς το φτιάχνουμε:
- Βράζουμε το μακαρονάκι 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, το κρυώνουμε αμέσως με κρύο νερό και το στραγγίζουμε.
- Όσο βράζουν τα μακαρόνια τρίβουμε τα τυριά και ψιλοκόβουμε το μπέικον.
- Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ τσιγαρίζοντας το αλεύρι στο λάδι για 3 λεπτά περίπου και ρίχνοντας το γάλα αργά κι εκτός φωτιάς με συνεχές ανακάτεμα.
- Μόλις πηχτώσει η μπεσαμέλ -δεν θέλουμε να είναι σφιχτή αλλά υγρή- προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μακαρονάκι σε ένα μεγάλο πυρέξ και ανακατεύουμε την μοτσαρέλα, το μπέικον και τα μανιτάρια. Κατόπιν ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά να φτάσει σε όλο το μακαρονάκι.
- Τέλος έχουμε κρατήσει λίγη μοτσαρέλα και την πασπαλίζουμε από πάνω, ή όποιο άλλο τυρί θέλουμε!
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά!
- Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο είναι νόστιμο!