ριζότο λαχανικών με τυρί και καπνιστή γαλοπούλα.

ριζότο λαχανικών με τυρί και καπνιστή γαλοπούλα.
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί 25×25 εκ.
300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
200 γρ. αρακά
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. καλαμπόκι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη
Αλάτι – πιπέρι
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε κομματάκια
200 ml λευκό ξηρό κρασί
25 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμα για το ταψί
Για τη επικάλυψη
200 γρ. γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
2 αυγά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει και ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για λίγο.
Προσθέτουμε το ρύζι με τον αρακά, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση το ριζότο.
Προσθέτουμε 200ml ζεστό νερό και αφήνουμε το ριζότο να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις το νερό εξατμιστεί, προσθέτουμε άλλα 100ml νερό και αφήνουμε και πάλι να βράσει το ριζότο.
Εάν το ρύζι και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Βάζουμε λίγο ακόμη βούτυρο στο ταψί, ρίχνουμε μέσα το ριζότο και ισιώνουμε την επιφάνειά του.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και την καπνιστή γαλοπούλα και ανακατεύουμε με το ριζότο.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω στο ριζότο και με ένα πηρούνι σπρώχνουμε ελαφρά το μείγμα προς τα μέσα.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρις ότου αποκτήσει μια καστανόξανθη κρούστα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε σε μερίδες και συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και λευκό κρασί.
http://tantekiki.blogspot.gr/

Leave A Response