Υλικά
10-12 κολοκυθάκια
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλ. πληγούρι ωμό
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
3/4 φλ. ελαιόλαδο (μισό στον κιμά και μισό στην κατσαρόλα)
Στην κατσαρόλα
ψίχα από τα κολοκύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κονκασέ ντομάτας
Εκτέλεση
Κουφώνουμε τα κολοκυθάκια μας με το ειδικό εργαλείο και κρατάμε την ψίχα για να μπει στην κατσαρόλα.
Ενώνουμε τα υλικά του κιμά όλα και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
Στρώνουμε στην κατσαρόλα την κολοκυθόψιχα, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε την ψίχα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας να σοταρισθεί λίγο και αυτό και αραδιάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια μας.
Προσθέτουμε νερό ίσα να τα καλύψει, αλατοπιπερώνουμε από πάνω και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.
Ιδανικά σερβίρονται με γιαούρτι.