Υλικά
4 σύκα σχετικά ώριμα
1/4 ματσάκι ρόκα
3 κουταλιές κατίκι Δομοκού
4 φέτες προσούτο Προυσ(σ)ού
μερικά κριθαρένια παξιμάδια
μπαλσάμικο ξύδι
Ως βάση χρησιμοποιούμε κλασικά τα παξιμάδια σχετικά θρυμματισμένα. Από πάνω βάζουμε την ψιλοκομμένη ρόκα.
Επειδή η ρόκα πικρίζει, προσθέτουμε τα σύκα κομμένα σε μικρές μπουκιές. Έπειτα, βάζουμε και το προσούτο κομμένο σε κομματάκια με το χέρι.
Από πάνω τοποθετούμε και το κατίκι Δομοκού, ώστε να δέσει αισθητικά και γευστικά η σαλάτα μας. Τέλος, προσθέτουμε το μπαλσάμικο ξύδι.
ΥΓ Όντως υπάρχει ελληνικό προσούτο από πρότυπη μονάδα στον Προυσσό Ευρυτανίας. Η γεύση του είναι μια χαρά! Όσον αφορά στο τυρί, κάποιο cottage cheese θα πήγαινε ίσως περισσότερο. Όσο και αν έψαξα όμως δεν βρήκα ελληνικής παραγωγής οπότε κατέληξα στο κατίκι Δομοκού.
Ο επιμένων ελληνικά!