Θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό μακαρόνια
1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
350-400 γρ. περίπου χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
μισή πιπεριά κόκκινη
μισή πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
3 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3/4 ποτ. του κρασιού κρασί λευκό ξηρό
6-7 σταγόνες tabasco
μισό φλιτζάνι μαϊντανό
1 κουταλάκι ζάχαρη
μισό κουταλάκι βασιλικό ξερό
αλάτι και πιπέρι
Στην πράξη:
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τους αλλάζουμε συνεχώς το νερό για να ξεπλυθούν καλά.
Αφαιρούμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε το υπόλοιπο μέρος αφήνοντας μόνο την ουρά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό όσο θα χρειαστεί για να βράσουν τα μακαρόνια και αλατίζουμε.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε το νερό σε μια άλλη κατσαρόλα και πετάμε τα κεφάλια από τις γαρίδες.
Πιθανόν σε αυτά τα 5 λεπτά του βρασμού το νερό να θέλει ξάφρισμα με μια τρυπητή κουτάλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το σουρωμένο νερό στο μάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Σε 10 λεπτά από το σημείο βρασμού σουρώνουμε.
Καλό είναι να μην παραβράσουν τα μακαρόνια, αλλά να είναι al dente .
Κόβουμε σε καρεδάκια τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό.
Σ΄ ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο να σοταριστούν για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι το πιπέρι, τον βασιλικό και το tabasco.
Πόσες σταγόνες tabasco θα βάλετε εξαρτάται από το πόσο καυτερό σας αρέσει να είναι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά , ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας!!!
Καλή επιτυχία!