Τι δεν πρέπει να πεις ποτέ με SMS!

Τι  δεν πρέπει να πεις ποτέ με SMS!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Michigan κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είμαστε πιο ειλικρινείς, όταν επικοινωνούμε με γραπτά μηνύματα (sms, email).

Ή μάλλον είμαστε πιο ανοιχτοί στο να εκφράσουμε ευαίσθητες πληροφορίες ή συναισθήματα μέσω κειμένου. Αλλά, έστω αν ο γραπτός λόγος μάς απελευθερώνει, υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά δε λέγονται μέσω κειμένου.

Μήνυμα Νο1: Δε νομίζω ότι η σχέση μας λειτουργεί

Το απόλυτα εκνευριστικό μήνυμα, ειδικά όταν προέρχεται μετά από έμμονη αποφυγή συζητήσεων. Τα προβλήματα μιας σχέσης όμως, πρέπει να συζητιούνται. Κι αν η συζήτηση είναι μεγάλη υπόθεση για κάποιους, έστω αυτές οι ανακοινώσεις, πρέπει να γίνονται εκ του σύνεγγυς.

Μήνυμα Νο2: Μην το πεις σε κανένα, αλλά…

Λάθος από το ξεκίνημά του, πριν ακόμα προχωρήσεις στο κυρίως μήνυμα. Τα μυστικά λέγονται πρόσωπο με πρόσωπο. Άσε που μυστικό που γνωρίζουν περισσότεροι από ένα, παύει να είναι μυστικό.

Μήνυμα Νο3: Είμαι έγκυος

Ποτέ… ποτέ… ποτέ… ούτε για τσαχπινιά, μια τέτοια ανακοίνωση μέσω γραπτού μηνύματος. Σκέψου την ταραχή που μπορεί να φέρει μια τέτοια είδηση, σκέψου το πόσο ανατρεπτική είναι, ακόμα και όταν είσαι προετοιμασμένος γι’αυτή. Εξάλλου, πρόκειται για τον καρπό της σχέσης σας, ό,τι πιο ιερό, ένα παιδάκι.

Θες να ανακοινώσεις ό,τι πιο σημαντικό με sms..; Είναι σίγουρο ότι θα το σκέφτεσαι και θα το μετανιώνεις αργότερα. Αυτή τη στιγμή απόλυτης ευτυχίας πρέπει να έχεις μαζί σου το έτερο ήμισυ, ώστε να μπορείς να εκδηλώσεις με πράξεις τη χαρά σου.

Μήνυμα Νο4: Σ’αγαπώ

Αν είστε έτοιμοι για πρώτη φορά να πείτε τη μεγάλη κουβέντα που χαρακτηρίζει κάθε σχέση, προς θεού, μην το κάνετε μέσω μηνύματος! Να είστε ειλικρινείς με τα συναισθηματά σας και να έχετε τη γενναιότητα να τα εκφράσετε κατά πρόσωπο στο άλλο σας μισό. Εξάλλου, πώς θα έχετε τη δυαντότητα να ελέγξετε την αντίδραση στην τόσο σημαντική δήλωσή σας..;

Μήνυμα Νο5: Συγγνώμη

Πόσο ειλικρινής και βαθιά μπορεί να είναι η συγγνώμη μέσω μηνύματος, συνοδευόμενη με το ανάλογο emoticon [ 🙁 ] ?
Αν το θέμα που έχει προκύψει, μάλιστα, είναι μεγάλο και σημαντικό, οφείλετε μία συγγνώμη όταν βρεθείτε πλέον από κοντά, ή έστω από τηλεφώνου, ώστε τα λόγια σας, οι δικαιολογίες και τα επιχειρήματά σας να είναι κατανοητά και να συνοδεύονται με τον αντίστοιχο τόνο φωνής και τις αντίστοιχες χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου.

Το χειρότερο: μην προσπαθήσετε να μεταφέρετε τα επιχειρήματά σας, για να πείσετε για τη συγχώρεση, με γραπτό μήνυμα. Ό,τι γράψετε δεν σβήνεται και μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό σε μια τέτοια περίπτωση.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.madata.gr/

Leave A Response