ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ (για 4 μερίδες) :
1,5 κιλό φρέσκα μύδια
4 σκελίδες σκόρδο (θα τις κάνουμε αλοιφή)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1,5 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 μεζούρα αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Μισό κουταλάκι του καφέ μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Πλένουμε τα μύδια καλά – καλά και ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή για να φύγει το χνούδι που βρίσκεται πάνω στο κέλυφος. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και τα αχνίζουμε για να ανοίξουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Αναμιγνύουμε τα παραπάνω υλικά μας σε ένα μικρό τηγάνι και αφήνουμε να πάρουν βράση πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Αφήνουμε να κρυώσει και έτσι έχουμε έτοιμη την σάλτσα σκόρδου.
- Απλώνουμε τα μύδια ανοιχτά με το κέλυφος τους σε μια πιατέλα . Ρίχνουμε τη σάλτσα σκόρδου πάνω από τα μύδια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 ώρα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού .