Ρολάκια μελιτζάνας με σουτζουκάκια και μοτσαρέλα

Ρολάκια μελιτζάνας με σουτζουκάκια και μοτσαρέλα

Τώρα τι να πω εγώ γι αυτό το πιάτο… φαγητό να το πω… ορεκτικό να το πω… μεζέ ή μήπως γλύκισμα; Ναι, γλύκισμα, γιατί η γλύκα του χτυπάει κόκκινο, όσο για την νοστιμιά του, μένει αλησμόνητη!

Ένα φαγάκι που όχι μόνο μιλάει στην γλώσσα αλλά λέει και πολλά τραγούδια. Ή που ίσως θα τα πείτε εσείς καθώς η ηδονή της απίθανης γεύσης του σας απογειώνει!

Τι θα χρειαστούμε…

Γίνονται περίπου 20-25 ρολάκια

Για τις μελιτζάνες

  • 4 μακρόστενες μελιτζάνες
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα ή ελαιόλαδο αν το προτιμάτε

Για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο και στυμμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά ή και περισσότερο αν σας αρέσει ή 1 κ. γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κ. γλυκού μπαχάρι
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Ακόμη

  • 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

Πώς θα το φτιάξουμε…

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις τηγανίζουμε. Φυσικά μπορούμε και να τις ψήσουμε.

Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.

Σ΄ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και ζυμώνουμε καλά. Στην φωτογραφία έχει δύο αυγά γιατί έκανα διπλή δόση, πού να μας φτάσει η μία.

Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια και τα τυλίγουμε στις φέτες της μελιτζάνας σε ρολάκια. Τρίβουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την μισή ποσότητα στο ταψί. Από πάνω στρώνουμε τα ρολάκια.

Σκεπάζουμε με την άλλη μισή ποσότητα της σάλτσας και σκορπίζουμε στην επιφάνεια την μοτσαρέλα. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για μία ώρα. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15-30 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδοκοκκινήσει το τυρί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

http://cookeatup.com/

Leave A Response