Κανελόνια με σπανάκι γιαούρτι και τυριά

Κανελόνια με σπανάκι γιαούρτι και τυριά

απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

TI ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

    • 10 κανελόνια
    • 400 γρ. σπανάκι ΑΛΤΕΡΡΑ
    • 300 γρ. ανθότυρο

  • 150 γρ. μυζήθρα ή φέτα
  • 300 γρ γιαούρτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2′, προσθέτοντας στη συνέχεια το σπανάκι ΑΛΤΕΡΡΑ και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για 2′-3′ σε δυνατή φωτιά. Το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και όταν κρυώσει προσθέτουμε  τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Κατόπιν φτιάχνουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο για 1′ το σκόρδο και προσθέτοντας τη ντομάτα και τα μυρωδικά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4′-5′.  Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα κανελόνια για 3′-4′  στραγγίζοντάς τα αμέσως πολύ καλά.

Τα γεμίζουμε με το μίγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, στη σειρά. Τα περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Κράτα το

Leave A Response