Ζυμαρικά Farfalle με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Ζυμαρικά Farfalle με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

ΤI ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

    • 450 γρ ζυμαρικά Farfalle (φιογκάκια)

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 350 γρ μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • ½ κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ κούπα λευκό κρασί, ξηρό
  • 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα τυρί Parmigiano Reggiano, τριμμένο (περίπου 57 γρ)
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Φρέσκος μαϊντανός πολτοποιημένος (προαιρετικά)

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη και σουρώστε τα.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε τα για 12 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και τα μανιτάρια να είναι μαλακά, ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βγάλτε το τηγάνι από την φωτία.

Προσθέστε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και 2 κ.σ. μαϊντανό, ανακινήστε μαλακά μεχρι να γίνει όλο το μείγμα ομοιόμορφο. Προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι και ανακατέψτε. Για γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πολτοποιημένο μαϊντανό. Σερβίρετε άμεσα.

Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

 

Leave A Response