Πικάντικη σαλάτα ρυζιού με σολομό

Πικάντικη σαλάτα ρυζιού με σολομό

Υλικά

    • 200 γρ ρύζι μπασμάτι
    • 200 γρ κατεψυγμένα φασόλια σόγιας, αποψυγμένα
    • 2 φιλέτα σολομού

  • 1 αγγούρι, σε κύβους
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • 1 λάιμ, ξύσμα και χυμό
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, σε κύβους
  • 4 κ.γ. σάλτσα σόγιας

Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και 3 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε τα φασόλια σόγιας.

Σουρώνουμε και παγώνουμε σε τρεχούμενο νερό.

Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε το σολομό στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200C.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και αφαιρούμε το δέρμα με ένα πιρούνι.

Ενώνουμε το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κόλιανδρο και τον σολομό με το ρύζι και τα φασόλια.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το τσίλι και τη σάλτσα σόγιας.

Περιχύνουμε με το μείγμα το ρύζι και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr

Κράτα το

Leave A Response